Sastojci:
300 g ovsenih pahuljica
1 prašak za pecivo
2 jajeta
2 kašike meda
125 g putera
20 g suvog grožđa
Priprema:
1. Ovsene pahuljice samleti što bolje, toliko da se dobije brašno. Puter otopiti i ostaviti da se prohladi. Čokoladu usitniti nožem.
2. Jaja penasto umutiti, dodati med, samlevene pahuljice, rastopljen i ohlađen puter, prašak za pecivo i suvo grožđe.
3. Smesu umesiti da se dobije kompaktna masa.
4. Kašikom vaditi smesu i dlanovima formirati oblik keksića.
5. Ređati na pleh obložen papirom za pečenje, uz dovoljnu razdaljinu između keksića.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC, petnaestak minuta.
7. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se keksi potpuno ohlade.
8. Čuvati u posudi sa hermetičkim zatvaračem.