Za palačinke:
– 3 jajeta
– 1 l mleka
– malo soli
– 1 kesica praška za pecivo
– 150 ml ulja
– brašna po potrebi
Za fil:
– 700 g zečetine
– 100 g majoneza
– 1 manja čaša pavlake
– soli po ukusu
– 3 veća kisela krastavčića
– 100 g prženog susama
Priprema :
1. Meso zeca skuvati u malo posoljenoj vodi, sve dok dobro ne omekša.
2. Penasto umutiti jaja, pa dodati so i ulje.
3. Zatim sipati mleko i lagano promešati žicom.
4. Mutiti uz postepeno dodavanje brašna pomešanog sa praškom za pecivo (smesa treba da bude malo gušća od smese za obične palačinke).
5. Potom palačinke peći u kalupu za galete.
6. Gotove palačinke/galete ostaviti sa strane.
7. Ohlađeno meso zeca sitno iseckati.
8. U dubljoj posudi pomešati majonez i pavlaku.
9. Dodati sitno iseckane krastavčiće i na suvo propržen susam.
10. Na kraju dodati seckano meso, posoliti po ukusu i dobro promešati.
11. Nafilovati palačinke i dekorisati po želji.
Recept Marine Radojević iz Niša
Arhiva: Pošalji recept