Start Deserti Slatka testa Palačinke sa jabukama u vinskom šatou

Palačinke sa jabukama u vinskom šatou

Foto: Thinkstock

Sastojci:

8 palačinki
6 jabuka
1 kašičica cimeta
4 kašike soka
od limuna
150 g šećera, ulje
Za vinski šato:
3 jajeta
150 g šećera
1 dl belog vina

Priprema:

1. Jabuke očistiti i izrendati na krupno rende, preliti ih sokom od limuna i posuti šećerom. Zatim ih dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
2. U prohlađeni fil od jabuka dodati cimet.
3. Posebno pripremiti vinski šato. Odvojiti belanca od žumanaca te žumanca sjediniti sa šećerom i kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se šećer ne otopi. Potom sipati vino i nastaviti sa mućenjem da se smesa zgusne. Belanca posebno umutiti u čvrst sneg. Dodati ih u toplu smesu od žumanaca i polako promešati varjačom.
4. Palačinke premazati filom od jabuka i presaviti na trouglove. Poslagati ih na tacnu za služenje i preliti vinskim šatoom.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net