Start Dijamant kuvarica Pancerote

    Pancerote

    100_2881Sastojci:
    za testo
    – 250ml mleka
    – kvasac
    – 700g brašna
    – mala šoljica Dijamant ulja
    – 2 kaščice soli
    za fil
    – 200-250g Dijamant kečapa
    – 200-250g šunke
    – 250g kačkavalja
    – origano

    Priprema:
    Ugrejati mleko da bude mlako, razmutiti kvasac sa tim mlekom, kašikom secera i brašna i ostaviti da nadođe. U nadošli kvasac sipati ulje, so i polako dodavati brašno da se zamesi testo koje se ne lepi. Ostaviti nekih 20 minuta da nadođe. Nakon što je nadošlo podeliti testo na devet loptica, a onda svaku na još dve. Razvući svaku lopticu ali ne tanko, namazati kečapom na sredini, staviti preko šunku, kačkavalj i origano. Preklopiti testo i spojiti ivice. Viljuškom pričvrstiti ivice da se ne otvori. Staviti u nauljan pleh, premazati jajetom i ostaviti nekih 15 minuta da odstoje. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni nekih 10-15 minuta.

    Recept Svetlane Petrović iz Beograda