Sastojci:
za testo
– 250ml mleka
– kvasac
– 700g brašna
– mala šoljica Dijamant ulja
– 2 kaščice soli
za fil
– 200-250g Dijamant kečapa
– 200-250g šunke
– 250g kačkavalja
– origano
Priprema:
Ugrejati mleko da bude mlako, razmutiti kvasac sa tim mlekom, kašikom secera i brašna i ostaviti da nadođe. U nadošli kvasac sipati ulje, so i polako dodavati brašno da se zamesi testo koje se ne lepi. Ostaviti nekih 20 minuta da nadođe. Nakon što je nadošlo podeliti testo na devet loptica, a onda svaku na još dve. Razvući svaku lopticu ali ne tanko, namazati kečapom na sredini, staviti preko šunku, kačkavalj i origano. Preklopiti testo i spojiti ivice. Viljuškom pričvrstiti ivice da se ne otvori. Staviti u nauljan pleh, premazati jajetom i ostaviti nekih 15 minuta da odstoje. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni nekih 10-15 minuta.
Recept Svetlane Petrović iz Beograda