Start Glavna jela Meso Panirane šnicle u belom vinu

Panirane šnicle u belom vinu

DH
DH

Sastojci:
– 1 kg junećih šnicli od buta
– 5 dl mleka
– 1 glavica belog luka
– 1 veza peršuna
– 3 jajeta
– ulje
– 200 g brašna
– 200 g prezle
– 1 dl belog vina
– 1 dl vode
– 1 kg krompira
– mešavina začina

ISPROBAJTE I… Rimske šnicle

Priprema:
1. Juneće šnicle istanjiti tučkom za meso preko najlon kese a zatim ih složiti u odgovarajuću činiju, preliti mlekom da ogreznu i ostaviti u frižideru da prenoće.
2. Sutradan, šnicle ocediti pa ih uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu. Pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
3. Beli luk i peršun sitno iseckati.
4. Uzeti suvu tepsiju pa u nju poslagati red šnicli, posuti s malo belog luka i peršuna te rasporediti drugi red šnicli. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
5. Sjediniti belo vino sa vodom i preliti preko šnicli. Staviti u zagrejanu rernu na 180°C oko 30 min. dok tečnost ne uvri.

Uživajte!
D.S.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net