Sastojci:
1 bajati hleb
(odstajao 2-3 dana)
20 g parmezana
20-ak čeri paradajza
½ paprike
(različitih boja)
so, biber
prstohvat šećera
1 čen belog luka
vinsko sirće i maslinovo ulje
(u jednakim srazmerama)
malo svežeg bosiljka
malo sveže rukole
Priprema:
1. Hleb iseći na kockice jednake veličine i ispržiti na ugrejanom (neprijanjajućem) tiganju, uz dovoljno maslinovog ulja. Kada hleb porumeni, dodati rendani parmezan i nastaviti prženje dok hleb ne postane hrskav i dobije zlatnobraon boju. Hleb preručiti u tanjir i ostaviti sa strane.
2. Paradajz i papriku iseckati i začiniti solju, biberom, šećerom i rendanim belim lukom, pa promešati.
Ćufte u paradajz sosu
3. Zatim, dodati vinsko sirće i ulje pa promešati još jednom.
4. U salatu dodati potpuno ohlađen hleb i sjediniti sa paradajzom i paprikom, tako da hleb pomalo upije sokove koje je povrće ispustilo.
5. Dekorisati seckanim bisiljkom i rukolom, pa servirati.