#3 SATARAŠ
Bećar paprikaš ili sataraš ne može da se pravi bez paprike. Tokom vrelih dana neka vam ovo bude glavno jelo, a kao prilog su dovoljni pirinač ili obareni krompir.
Letnji sataraš
Sastojci:
– 500 g pilećeg belog mesa
– 2 glavice crnog luka
– 2 čena belog luka
– 2 paprike
– 3 paradajza
– 200 g šampinjona
– 2 kašike seckanog peršuna
– 5 kašika ulja
– 1 kašičica mlevene paprike
– mešavina začina, biber
Priprema
1. Paradajz, papriku i pileće belo meso iseći na krupnije kocke. Šampinjone iseći na listove, crni luk na rebarca, beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati piletinu, te i nju kratko pržiti dok ne promeni boju.
3. Dodati svežu papriku i pržiti je dok ne omekša. Potom dodati paradajz, mlevenu papriku i začine po ukusu i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Pred kraj dodati šampinjone i peršun, te nastaviti sa dinstanjem dok pečurke ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.