Start Glavna jela Povrće Paprika punjena podvarkom

Paprika punjena podvarkom

paprika

Sastojci:
– 8 suvih paprika
– 60 g kiselog kupusa
– 1 struk praziluka
– 200 g krompira
– 100 g ribe po izboru
– 1 dl ulja
– bibera po ukusu
– 1 kašičica slatke mlevene paprike

Priprema:
1. Parče ribe ispržiti na ulju i sitno ga iseći.
2. Paprike dobro oprati i ostaviti ih malo da odstoje u toploj vodi.
3. Kupus sitno iseckati i proprži-ti na ulju, a pred kraj prženja dodati sitno seckan praziluk i sve zajedno još malo prodinstati.
4. Kad su kupus i praziluk gotovi, dodati parčiće ribe,mlevenu papriku i biber.
5. Pripremljenim filom puniti paprike, zatvoriti kolutom oljuštenog krompira i ređati u pleh.
6. Naliti sa malo mešavine vode i ulja i ostaviti da se krčkaju, dok se paprika i krompir ne skuvaju.
7. Kad su paprike skuvane, poređati ih u vatrostalnu posudu i zapeći rerni na 180°C.

Ovo jelo idealno je za dane posta kao odličan ručak.
Papriku možete pripremiti i bez ribe.

Recept Ljiljane Stanković iz Niša
Arhiva: Pošalji recept

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net