Sastojci:
– 8 paprika babura
– 1 srednji plavi patlidžan
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 400 g mlevene junetine
– 60 g tarane, ulje
– 1 kašičica mlevene paprike
– 2 paradajza
– 2 kašike brašna
– 1 l soka od paradajza
– 1 kašika šećera
– mešavina začina
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Patlidžan oguliti te i njega iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati mlevenu junetinu te i nju kratko propržiti. Potom dodati patlidžan i nastaviti sa dinstanjem dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Nakon toga dodati taranu, mlevenu papriku i začine po ukusu. Sipati 2 dl soka od paradajza i nastaviti sa dinstanjem dok suvišna tečnost ne uvri, a tarana ne omekša.
5. Paprike babure pažljivo izdubiti i napuniti pripremljenim filom. Zatvoriti ih kolutovima paradajza.
6. U veću šerpu sipati malo ulja, dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati sok od paradajza uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne. Potom dolivati malo vode da bi se dobio ređi sos. U sos od paradajza dodati šećer i začine po ukusu.
7. Na kraju u sos spustiti punjene paprike sa završecima okrenutim nagore i kuvati ih na umerenoj temperaturi dok ne omekšaju.
Isprobajte i:
Paprike punjene šampinjonima i mesom
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net