Sastojci:
– 9 paprika babura
– 200 g mladog sira
– 250 g ovčijeg sira u kriškama
– 2 žumanceta
– bosiljak
– ulje
– mešavina začina
ISPROBAJTE I… Punjene paprike u omotu od slanine
Priprema:
1. Paprike babure pažljivo izdubiti i očistiti od peteljki i semena.
2. Posebno sjediniti izmrvljeni ovčiji i mladi sir, dodati žumanca, mešavinu začina i seckani sveži bosiljak po ukusu. Polako promešati varjačom da bi se dobila ujednačena smesa.
3. Pripremljenim filom napuniti osam babura.
4. Preostalu baburu iseći na krupnije kocke pa njima zatvoriti paprike.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poprskati uljem. Poslagati punjene paprike i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
Uživajte!
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net