Sastojci:
1 kg paradajza
1 ½ kg paprika
3 ljute paprike
2 čena belog luka
200 ml sirćeta
125 ml ulja
100 g šećera
30 g soli
2 lista lovora
½ kesice bibera u zrnu
Priprema:
1. Paradajz dobro oprati. Krakto blanširati, izvaditi iz vode, oljuštiti i iseći na komade. Beli luk sitno iseckati. Papriku oprati i narezati na tračice. Ljutu papriku raseći i očistiti od suvišnog semena pa iseći na sitne kockice.
2. U široj šerpi zakuvati sirće, ulje, šećer, so, biber i lovorov list. Kada provri kuvati još 2-3 minuta pa dodati pripremljen paradajz i krčakati na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje da se pretvori u kašu.
3. Dodati beli luk, promešati i ostaviti da se kratko kuva, a zatim dodati papriku i kuvati još 5-6 minuta.
4. Vruću smesu sipati u prethodno oprane i sterilisane tegle.
5. Povezati tegle i zatvoriti poklopicima a zatim sve prekriti čaršafom ili drugim toplim prekrivačem i ostaviti da se potpuno ohladi. Sutradan preneti u ostavu i koristiti po potrebi.