Sastojci:
4 paradajza
½ šolje (od 2 dl) kuskusa
1 šolja povrćnog bujona
maslinovo ulje po potrebi
1 čen belog luka
100 g šampinjona
1 vezica lista peršuna
10 maslina
200 g kozjeg sira
so, biber
Priprema:
1. Iseći vrhove paradajza, pa lagano izvaditi semenke s pulpom i ostaviti sa strane.
2. Poređati ih u pleh i premazati uljem.
3. U činiju sipati kuskus, pa preliti s kašikom ulja.
4. Sipati bujon u šerpu i ostaviti da provri na umerenoj temperaturi. Dodati kuskus, posoliti i pobiberiti po ukusu, te poklopiti i kuvati 5 minuta.
5. Nakon toga skloniti s ringle i ostaviti sa strane.
6. Malo ulja zagrejati u tiganju i dodati sitno iseckan beli luk. Pržiti 30 sekundi uz stalno mešanje, a potom dodati šampinjone sitno isečene.
7. Dinstati dok ne ispari tečnost koju šampinjoni puste.
8. U kuskus dodati izdinstane šampinjone, trećinu izmrvljenog kozjeg sira, iseckane masline i list peršuna, te sve dobro promešati.
9. Dobijeni fil rasporediti u izdubljeni paradajz, pa odozgo izdrobiti preostali sir.
10. Preliti s malo ulja i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 15-20 minuta.