Sastojci:
4 veća paradajza
200 g sitnijih makarona
150 g mesnate slanine
100 g mocarele
2 jajeta
1,5 dl pavlake
0,5 dl mleka
3 kašike ulja
origano
mešavina začina, so
Priprema:
1. Vrhove paradajza odseći i izdubiti sredinu, slaninu iseći na štapiće, a mocarelu na kockice.
2. Makarone obariti u slanoj vodi sa jednom kašikom ulja, potom ih ocediti od suvišne tečnosti.
3. Na malo ulja propržiti slaninu dok ne porumeni.
4. Posebno umutiti jaja, pavlaku i malo mleka, pa začiniti po ukusu. Dodati obarene makarone, slaninu, mocarelu i origano po ukusu.
5. Pripremljenim filom napuniti paradajz. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, poslagati punjeni paradajz i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok fil ne porumeni.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net