Sastojci:
Za koru:
6 belanaca
200 g šećera
100 g margarina
120 g brašna
2 kašike kakaoa
Za fil:
6 žumanaca
150 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
2 kesice želatina u prahu
8 dl slatke pavlake
Za dekoraciju:
2 šlaga
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi.
2. Potom uz neprestano mućenje postepeno dodavati otopljeni margarin.
3. Na kraju dodati mešavinu brašna i kakaoa te polako promešati varjačom.
4. Pleh (28×38 cm) obložiti papirom za pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC.
Fil:
1. Sjediniti žumanca sa šećerom u prahu i kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne dobije ujednačena smesa.
2. Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti da nabubri.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i podeliti na dva dela.
4. U prvi deo šlaga od slatke pavlake dodati polovinu želatina i otopljenu čokoladu te polako promešati.
5. U drugi deo šlaga od slatke pavlake dodati preostali želatin i fil od žumanaca pa polako promešati.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru premazati filom od čokolade i poravnati.
2. Zatim naneti fil od žumanaca i premazati šlagom.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net