Start Deserti / Torte i kolači Pariska krempita

Pariska krempita

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (4 glasova, prosek: 2.25 od 5)

Loading ... Loading ...
pariska krempita

Priprema:

1. Lisnato testo razviti, staviti na pleh, izbosti ga viljuškom i ispeći na 180 °C dok ne porumeni.
2. U odgovarajućoj posudi ulupati belanca sa 150 g šećera u čvrst šam.
3. U malo vode razmutiti puding i vanil-šećer, a preostalu vodu i šećer staviti da provri, te ukuvati pripremljen puding.
4. Kada se zgusne, skinuti sa vatre i dok je još vrelo lagano umešati šam od belanaca.
5. Još vruć fil naneti na ohlađenu koru od lisnatog testa.
6. Potom ulupati slatku pavlaku, premazati kolač i na kraju sve preliti rastopljenom čokoladom.
7. Krempitu iseći na kocke i poslužiti.

vesna valihore filipovic idvor