Sastojci:
2 tikvice
1 kašika maslinovog ulja
so, biber
100 g kozjeg sira
šaka rukole
1 limun (sok)
1 sveža ljuta paprika
Priprema:
1. Tikvice oprati i iseći na tanje ploške. Posoliti i ostaviti sa strane par minuta.
2. Za to vreme oprati rukolu, prosušiti je, a zatim posoliti i poprskati sa sokom od limuna.
3. Ugrejanu roštilj ploču premazati sa malo ulja, a zatim poređati pripremljene tikvice i peći na umerenoj temperaturi oko 3-4 minuta sa svake strane, dok tikvice postanu mekane i savitljive.
4. Grilovane tikvice ostaviti da se malo ohlade.
5. Kada postanu mlake na svaku plošku dodati malo rukole i komadić sira, pa polako urolati i učvrstiti čačkalicom. Postupak ponavljati dok se ne utroši materijal.
6. Pripremljene tikvice složiti na veći oval i posuti sitno seckanom ljutom paprikom i par kapi maslinovog ulja.
7. Dekorisati sa par listova rukole i kockicama sira. Služiti toplo.