Sastojci:
400 g testenine po izboru
320 g tunjevine u konzervi
1 veći crni luk
100 g mariniranih šampinjona
1 veći čen belog luka
400 g pelata paradajza
40 g parmezana
2 kašike seckanog peršunovog lista
ulje
so, biber
Priprema:
1. Na malo ulja ispržiti sitno seckani crni luk dok ne postane staklast.
2. Dodati šampinjone iseckane na listiće pa dinstati dok ne ispari suvišna tečnost.
3. Zatim dodati sitno seckani beli luk i pelat paradajz iseckan na kockice.
4. Dinstati 10 minuta dok povrće ne omekša, a sos ne dostigne željenu gustinu.
5. Na kraju dodati tunjevinu oceđenu od ulja te posolite i pobiberite po ukusu.
6. Posuti iseckanim peršunovim lišćem i lagano promešati.
7. Testeninu po izboru skuvajti u posoljenoj vodi te dobro procediti.
8. Servirajti testeninu prelivenu pripremljenim sosom i posuti rendanim parmezanom. Jelo poslužiti dok je još toplo.
Savet: Tokom sezone umesto pelata može se upotrebiti mesnati zreo paradajz.
Pripremu jela u slikama tzv. korak po korak pogledajte na narednoj strani…