Sastojci:
– 2 konzerve sardela
– 100 g indijskog oraha
– 1 manja glavica crnog luka
– 50 g zelenih maslina
– bez koštica
– 2 kašike soka od limuna
– 100 g margarina
– 10 manjih kifli
– 1 krastavac
– 2 paradajza
– 0,5 dl maslinovog ulja
– prstohvat mlevene paprike
– 1 kašika senfa
– mešavina začina
Priprema
1. Sardele izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće. Crni luk očistiti i iseći na krupnije komade.
2. Kifle uzdužno preseći napola, a potom presečene delove pomoću silikonske četkice premazati maslinovim uljem. Zatim ih poslagati u pleh i staviti kratko u zagrejanu rernu da se tostiraju.
3. Posebno sjediniti sardele, indijski orah, crni luk, masline i margarin pa izmiksati u blenderu. Dodati sok od limuna, senf, mlevenu papriku i začine po ukusu. Dobro izmešati da se
dobije ujednačena smesa. Ostaviti u frižideru da se stegne.
4. Krastavac iseći na kolutove, a paradajz na tanke kriške.
5. Tostirane kiflice premazati paštetom od sardela i dekorisati krastavcem i paradajzom.
Uživajte!
D.S.