Sastojci:
– 350 g pasulja
– 2 manje glavice crnog luka
– 1 praziluk
– malo peršuna
– belog luka u prahu po ukusu
– 1 crvena paprika
– 100 g slanine
– 1 štap kobasice
– 50 g kečapa
– 2 čena belog luka
– 1 šargarepa
– ulja po potrebi
– mešavine suvog biljnog začina, bibera i mlevene crvene paprike po ukusu
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Pasulj potopiti u vodu i ostaviti da prenoći.
2. Zatim prosuti vodu, naliti svežu i ostaviti da se kuva.
3. Za to vreme sitno iseckati crni luk, beli luk, praziluk i peršun.
4. Očistiti šargarepu i iseći na kolutove.
5. Nakon toga ponovo ocediti pasulj i naliti ga drugom vodom, pa dodati seckano povrće. Začiniti biberom i belim lukom u prahu po ukusu, dodati kečap i kuvati dok povrće ne omekša.
Finalni postupak:
1. Prebaciti pasulj u nauljenu vatrostalnu činiju i dodati malo tečnosti iz šerpe.
2. Preko pasulja poređati kobasice i sitno iseckanu slaninu, pa zapeći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
3. Nakon toga upržiti mlevenu crvenu papriku sa uljem i preliti preko pasulja.
4. Vratiti u rernu na još 10 minuta da se zapeče.
Recept Marije Krstić iz Niša.
Arhiva: Pošalji recept
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net