Sastojci:
4 kašike limunovog soka
5 kašika maslinovog ulja
so, biber
1 kašika naseckanog peršuna
2 srednja plava patlidžana
100 g feta sira
4 kašike jogurta
1 kašika krem sira
Priprema:
1. Pomešajte limunov sok, ulje, so i biber. Očišćeni patlidžan narežite na ploške. Premažite ploške marinadom, poklopite i ostavite sat vremena da odstoji.
2. Razmrvite fetu pa je pomešajte s jogurtom i krem sirom. U gril tiganju zagrejte ulje pa pržite ploške patlidžana s obe strane.
3. Vadite ih na papirni ubrus da se ocede od suvišne masnoće, a kada se ohlade, premažite ih filom od sira i umotajte. Na kraju pospite seckanim peršunom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net