Start Kuhinje sveta Pavlova torta – gastronomski biser Novog Zelanda!

Pavlova torta – gastronomski biser Novog Zelanda!

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 150 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

5 jaja (belanca)
250 g šećera
300 ml slatke pavlake
50 g prah šećera
300 g svežih malina
listovi sveže mente

Priprema:

1. Belanca penasto umutiti pa postepeno dodavati šećer i smesu umutiti u čvrst šaum.
2. Pripremljenu masu izručiti na pleh obložen papirom za pečenje pa blago razmazati na prečnik oko 20 cm. Viljuškom oblikovati visoke ivice.
3. Peći u ugrejanoj rerni na 150°C oko 60 minuta (ako kora počne da dobija tamniju nijansu, prekriti je alu-folijom i nastaviti pečenje).
4. Pečenu koru ostaviti u isključenoj rerni da se ohladi.
5. Dobro ohlađenu slatku pavlaku umutiti sa šećerom da se dobije gusta i svilenkasta masa.
6. Na sredinu ohlađene kore naneti umućenu pavlaku a odozgo poređati sveže maline i dekorisati listovima sveže mente.
7. Tortu poslužiti dok je sveža jer stajanjem u frižideru omekša, a to nije preporučljivo.