Sastojci:
2 kašike organskog nesoljenog putera
100 g isečenih šampinjona
70 g očišćenih i isečenih špargli
2 kašike pavlake za kuvanje
4 velika jajeta
2 kašike rendanog pekorino sira
1/4 kašičice soli i sveže samlevenog bibera
1 čen belog luka, očišćenog i presečenog uzduž
4 parčeta hleba od celih žitarica
Priprema:
1. Rešetku namestite na sredini rerne i zagrejte je na 175ºC. Četvrtastu tepsiju/ili dublji pleh napunite dopola vrelom vodom. Jednom kašičicom putera namažite unutrašnjost 4 male zdele i ostavite ih sa strane.
2. U velikom tiganju na srednjoj vatri zagrejte preostale 2 kašičice putera dok ne zapenuša. Dodajte pečurke i dinstajte uz često mešanje dok ne porumene. Podelite pečurke podjednako u zemljane posude, preko stavite špargle i pavlaku za kuvanje. Razbijte jedno jaje u svaku zdelicu i preko toga pospite sir. Posolite i pobiberite po ukusu.
3. Zemljane posude stavite u pripremljenu tepsiju sa vodom i pažljivo ubacite u rernu. Pecite dok belance ne izgubi prozirnost, a žumance i dalje bude pomalo tečno.
4. Za to vreme, u jednu stranu svakog parčeta hleba utrljajte beli luk i pržite na teflonu dok hleb ne porumeni. Isecite ga dijagonalno na trougliće i poslužite sa jajima.
Foto: Arhiva magazina
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net