Priprema:
1. Suvo grožđe potopiti u konjak.
2. Pleh podmazati i posuti mešavinom prezli i cimeta.
3. Mleko ostaviti da provri, a potom ukuvati griz i lagano promešati.
4. Potom u griz umešati margarin, polovinu šećera i prstohvat soli, ulupana žumanca i narendanu koru pomorandže, te kuvati oko 3 minuta. Skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
5. Posebno ulupati belanca sa preostalim šećerom u čvrst šam, te umešati oceđeno suvo grožđe.
6. U smesu od griza dodati belanca sa suvim grožem, lepo sjediniti i uliti u pripremljen pleh.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 35 minuta.
8. Gotov kolač izvaditi iz pleha i premazati ga otopljenim džemom.
9. Konjak ili brendi u kojem se natapalo grože zagrejati, a potom sipati u kutlaču i zapaliti ga šibicom. Tako gorući konjak ili brendi sipati preko kolača.