Sastojci:
600 g ribića
1 pakovanje pečuraka (oko 200 grama)
pola šoljice pirinča
1 glavica crnog luka
pavlaka po potrebi
ulje po potrebi
so, biber
začini po ukusu (bosiljak, peršun, majčina dušica…)
pečene paprike (za prilog)
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Ribić u komadu ispržiti sa svih strana na ulju.
2. Staviti na radnu površinu, posoliti i pobiberiti, te utrljati začine po ukusu.
3. Prebaciti u vatrostalnu posudu i peći poklopljeno u rerni zagrejanoj na 200°C oko 1 sat.
4. Za to vreme sitno iseckati crni luk, pa ispržiti na masnoći od ribića dok ne postane staklast.
5. Zatim dodati pečurke isečene na listove, te posoliti i pobiberiti po ukusu.
6. Poklopiti i dinstati 15 minuta u tečnosti koju pečurke puste. Posudu povremeno prodrmati.
7. Nakon toga dodati opran pirinač, doliti malo vode i lagano kuvati dok pirinač ne omekša.
8. Potom dodati pavlake po potrebi (ne mnogo kako ne bi bilo previše retko).
9. Pečeni ribić izvaditi iz rerne i iseći na komade. Poslužiti uz pečurke i pečene paprike.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net