Sastojci :
– 1 kg pilećeg mlevenog mesa
– 500 g pileće džigerice
– 10 krompira srednje veličine
– 1 veća glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 5 jaja
– 1 dl mleka
– 2 kašike brašna
– 1 kašičica bibera
– soli po ukusu
– 1 kašičica majorana
– 1 kašičica crvene mlevene paprike
– ulje
Priprema :
1. Oljuštiti krompir i izrendati ga na krupno rende.
2. Pileću džigericu samleti na mašini za meso.
3. Sitno iseckati crni luk i propržiti ga na malo ulja dok ne postane staklast.
4. U većoj posudi pomešati mleveno meso sa džigericom. Dodati biber, majoran, crvenu mlevenu papriku i soli po ukusu.
5. Zatim dodati sitno seckan beli luk, propržen crni luk, rendani krompir i brašno.
6. Na kraju ubaciti umućena jaja sa mlekom, pa sve dobro promešati varjačom.
7. Smesu uliti u podmazan pleh i peći u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumeni.
8. Ostaviti da se ohladi i iseći na kocke.
Recept Elvire Kiš iz Subotice
Arhiva: Pošalji recept