Sastojci:
100 ml vode
½ kašičice šećera
20 g kvasca
200 ml jogurta
600 g brašna
so
1 jaje
1 belance
100 g margarina
žumance za premaz
susam
Priprema:
1. Kvasac razmutiti u mlaku vodu sa šećerom.
2. Dodati jogurt, jaje, belance, omekšali margarin i na kraju prosejano brašno sa malo soli.
3. Zamesiti testo i ostaviti da stoji oko sat vremena na sobnoj temperaturi, da se udvostruči.
4. Nadošlo testo premesiti i napraviti 7-8 loptica. Svaku lopticu rastanjiti u ovalni oblik i premazati pavlakom.
5. Nožem zaseći po sredini na nekoliko mesta, ali ne do kraja. Tako zasečeno testo urolati.
6. Urolane gusenice slagati u podmazan pleh, premazati žumancetom i positi susamom.
7. Peći u ugrejanoj rerni na 220ºC oko dvadeset minuta tj. dok ne porumene.
8. Poslužiti tople uz kiselo mleko.