Foto: Dragica Lovčević
Za 3 osobe
Priprema: 60 min.
Mrsno jelo
Sastojci:
* 300 g lisičarki
* 300 g rujnica
* 200 g pileće džigerice
* 1 glavica crnog luka
* malo soli
* 1 kašičica suvih biljnih začina
* 3 kašike masti
Priprema:
1. Korenje lisičarki očistiti od zemlje, ali ih ne bacati, jer su jestivi.
2. Oprati lisičarke i ocediti ih od vode, pa ih iseći na listiće.
3. Rujnice očistiti i oprati na isti način, pa iseći i koren i kapice na listove.
4. Pileću džigericu oprati i ostaviti da se ocedi od vode.
5. Crni luk iseći na kockice i na umerenoj temperaturi pržiti na masti dok ne postane staklast.
6. U luk dodati pileću džigericu i kratko je propržiti neprekidno mešajući da promeni boju.
7. Dodati isečene lisičarke, pa nadalje dinstati povremeno mešajući dok napola ne omekšaju.
8. Potom ubaciti isečene rujnice i nastaviti dinstanje dok suvišna tečnost ne uvri. Začiniti po ukusu i poslužiti kao samostalno jelo ili s pohovanom piletinom.
Recept Dragice Lovčević iz Šapca