Sastojci:
400 g penne paste
250 ml neutralne pavlake
200 g kačkavalja
30 g parmazana
100 g dimljene šunke
30 ml vodke
puter
so, biber
Priprema:
1. Pastu skuvati prema uputstvu sa ambalaže, pa ocediti od suvišne tečnosti. Sačuvati oko 150 ml tečnosti u kojoj se pasta kuvala.
2. Dimljenu šunku iseći na sitne kockice, pa propržiti na ugrejanom tiganju, toliko da postane hrskava. Zatim, izvaditi iz tiganja i preneti na papirni ubrus.
3. Na malo razgrejanog putera sipati neutralnu pavlaku i kratko prokuvati. Čim počne da se ugreva, dodati rendani kačkavalj i mešati da se sir rastopi i smesa poveže. Dodati vodku, promešati i dodati pripremljenu i oceđenu pastu. Sve dobro promešati, pa po potrebi dodati malo tečnosti u kojoj se pasta kuvala, da se postigne željena gustina sosa.
4. U pripremljeno jelo dodati šunku i začiniti prema ukusu.
5. Servirati toplo, posuto rendanim parmezanom.