Sastojci:
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
20-ak čeri paradajza
180 g tunjevine
kapar
svež bosiljak
so, biber
maslinovo ulje
200 g penne paste
Postupak:
1. Crni luk očistiti i iseckati što sitnije. Beli luk očistiti i ispasirati. Paradajz oprati i polovinu iseckati a ostatak prepoloviti.
2. U ključalu vodu dodati malo soli pa staviti pastu da se kuva prema uputstvu sa pakovanja.
3. Na maslinovom ulju propržiti sitno seckan crni luk toliko da postane staklast i mekan. Dodati paradajz i nastaviti prženje na umerenoj temperaturi.
4. Kuvanu pastu dodati u pripremljen sos a po potrebi dodati i malo vode u kojoj se pasta kuvala.
5. Začiniti prema ukusu i dobro promešati.
6. Na dno tanjira sipati malo sosa, a zatim proceđenu pastu i sos.
7. Odozgo staviti komadiće tunjevine, kapare i usitnjen bosiljak pa servirati.