Start Glavna jela Meso Pet recepata za sočne ćufte + nekoliko saveta kako ih oblikovati i...

Pet recepata za sočne ćufte + nekoliko saveta kako ih oblikovati i začiniti

Ćufte u sosu od pavlake

PR
PR

Sastojci:
– 600 g mešanog mlevenog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 1 jaje
– 5 kašika prezle
– 1/2 veze peršuna
– 1 kašičica mlevene paprike
– 1/2 kašičice belog luka u prahu
– 80 g punjenih maslina sa paprikom
– 3 dl juneće supe
– 2 dl vina
– 2 kašike gustina
– 100 g krem sira
– 1,5 dl pavlake
– 5 kašika ulja
– mešavina začina, biber

Priprema
1. Crni luk i peršun što sitnije iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, crni luk, peršun, mlevenu papriku, prezle, jaje, beli luk u prahu i začine po ukusu.
3. Sve sastojke ručno izmesiti, a potom nauljenim rukama oblikovati ćuftice prečnika 3 cm, u svaku stavljajući po jednu punjenu maslinu.
4. U juneću supu sipati belo vino, pa kuvati dok ne proključa.
5. Jednu po jednu ćuftu spuštati u supu s vinom i kuvati desetak minuta, dok ne omekšaju. Potom ih rešetkastom kašikom izvaditi iz tečnosti i ostaviti da se ocede.
6. U malo vode razmutiti gustin i sipati u mešavinu supe i vina. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati krem sir, pavlaku, začine po ukusu i dobro izmešati kako bi se dobila kremasta masa.