Start Odabrani recepti Pet recepata za zelene čorbe

Pet recepata za zelene čorbe

Čorba od sremuša
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 35 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

2 bogate veze sremuša
1 glavica crnog luka
1 veći krompir
1,2 l vode
2 kocke povrtne supe
so, biber
ulje
dimljeni losos
kisela pavlaka

Priprema:

1. Sremuš dobro oprati i ostaviti da se ocedi. Crni luk očistiti i sitno iseckati. Krompir oljuštiti i iseckati na manje kocke.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, uz redovno mešanje.
3. Zatim, smanjiti temperaturu i nastaviti dinstanje, uz povremeno dodavanje tečnosti, sve dok luk potpuno ne omekša.
4. Dodati krompir, sremuš, začine i ostatak tečnosti.
5. Kuvati dok krompir ne omekša, a zatim štapnim mikserom usitniti povrće u homogenu i glatku smesu.
6. Dodatno začiniti prema ukusu, servirati i dekorisati dimljenim lososom i razmućenom kiselom pavlakom.

Preporučujemo i recept za heljdopitu s koprivom i sremušem.