Priprema:
1. U malo mlakog mleka razmrviti kvasac, dodati šećer i 1 kašiku brašna i ostaviti da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu brašna sa uljem i sirćetom, dodati so, mast i nadošli kvasac. Zamesiti glatko testo postepeno dodajući preostalo brašno.
3. Testo ostaviti da nadođe oko 30 minuta. Podeliti ga na 6 jufki, prekriti ih krpom i ostaviti da odstoje oko 15 minuta.
4. Zatim svaku jufku razviti tanko u pravougaonik i na nekoliko mesta zarezati 1/3 testa.
5. Umutiti 2 žumanceta sa 140 g margarina i malo premazati razvijeno testo. Zatim naneti tanak sloj pavlake, posuti salamom ili kobasicama po želji, naneti malo ajvara i
origana, pa urolati. Iseći na pet delova/rolnica.
6. Postupak razvijanja i filovanja testa ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
7. Rolnice poređati u tepsiju obloženu pek-papirom, prekriti ih krpom i ostaviti da nadođu još 15 minuta. Premazati umućenim belancima i posuti susamom.
8. Rernu zagrejati na 170ºC, pa staviti rolnice i povećati temperaturu na 200ºC, pa peći 25-30 minuta.
9. Gotove rolnice pokriti krpom na 10 minuta i odmah izvaditi iz tepsije.