Sastojci:
– 1 paketić kvasca
– 1kg brašna
– 300ml mleka
– 200ml vode
– 2 kašikice soli
– 100g Dijamant margarina
– 200ml Dijamant kečapa
200g šunkarice
200g kačkavalja
– 1 kašikica šećera
Priprema
1. Staviti kvasac u malo tople vode da uskisne, zatim ga dodati brašnu, dodati ostatak vode, mleko, margarin, šećer i so.
2. Zamesiti testo i ostaviti na toplom da se udvostruči. Kada naraste, podeliti ga na dva dela, da se dobiju dve štrudle. Razviti testo što tanje, premazati ga kečapom, preko njega narendati šunkaricu i kačkavalj. Uviti testo u rolat kao štrudlu.
3. Staviti u tepsiju i ostaviti tako 20 minuta. Onda staviti u zagrejanu rernu da se peče. Štrudlu iseći cik-cak da bi se dobili trouglovi (može da se seče i klasično kao svaka druga štrudla).
Recept Tatjane Stojanović iz Debeljače