Start Dijamant kuvarica Pica trouglovi

    Pica trouglovi

    Fotografija0889Sastojci:
    – 1 paketić kvasca
    – 1kg brašna
    – 300ml mleka
    – 200ml vode
    – 2 kašikice soli
    – 100g Dijamant margarina
    – 200ml Dijamant kečapa
    200g šunkarice
    200g kačkavalja
    – 1 kašikica šećera

    Priprema
    1. Staviti kvasac u malo tople vode da uskisne, zatim ga dodati brašnu, dodati ostatak vode, mleko, margarin, šećer i so.
    2. Zamesiti testo i ostaviti na toplom da se udvostruči. Kada naraste, podeliti ga na dva dela, da se dobiju dve štrudle. Razviti testo što tanje, premazati ga kečapom, preko njega narendati šunkaricu i kačkavalj. Uviti testo u rolat kao štrudlu.
    3. Staviti u tepsiju i ostaviti tako 20 minuta. Onda staviti u zagrejanu rernu da se peče. Štrudlu iseći cik-cak da bi se dobili trouglovi (može da se seče i klasično kao svaka druga štrudla).

    Recept Tatjane Stojanović iz Debeljače