Sastojci:
– 500 g kora za pitu
– 200 g mariniranih šampinjona
– 200 g praške šunke
– 200 g feta sira
– 150 g kečapa
– 1 dl pavlake
– origano
– susam
– 0,5 dl ulja
Priprema:
1. Marinirane šampinjone iseći na listove, prašku šunku na kockice, a feta sir izgnječiti.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti šampinjone, prašku šunku i feta sir, dodati origano po ukusu i polako promešati.
3. Po dve kore za pitu složiti jednu na drugu, potom ih unakrsno preseći kako bi se dobila četiri pravougaonika.
4. Svaki pravougaonik premazati sa malo kečapa i naneti kašiku pripremljenog fila. Pravougaonik dijagonalno presaviti napola kako bi se dobio izgled trougla. Ivice podviti unutra da fil ne bi iscurio. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još trouglova.
5. Pleh nauljiti, poslagati u njega trouglove, premazati ih sa malo kečapa, pavlake i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 220 ºC dok ne porumene.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net