Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 5 žumanaca sa 5 kašika šećera. Posebno umutiti 5 belanaca u čvrst sneg pa sjediniti sa žumancima.
2. Zatim dodati 5 kašika mlevenih oraha, kašiku ruma, izrendanu štanglu čokolade, pola praška za pecivo, jednu kašiku brašna pa lagano promešati varjačom. Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh pa ispeći koru na 170 °C. Na isti način ispeći još jednu koru.
3. Razmutiti 1 l mleka sa 6 kašika brašna i 2 vanil-šećera pa skuvati na pari dok se ne dobije gusta smesa.
4. Skloniti smesu sa pare i dodati 8 kašika mlevenih oraha pa ostaviti da se ohladi.
5. Penasto umutiti margarin sa 400 g šećera u prahu i sjediniti sa prohlađenim filom. Na kraju dodati otopljenu čokoladu i rum te dobro promešati.
6. Tortu filovati sledećim redosledom: kora natopljena sokom iz kompota, višnje, fil, šlag, kora natopljena sokom, fil, šlag.