Sastojci:
– 800 g boranije
– 4 veća krompira
– 2 glavice crnog luka
– 3 čena belog luka
– 3 srednje šargarepe
– 2 svinjske kolenice
– 2 jajeta
– 100 ml kisele pavlake
– mešavina suvog biljnog začina
– 1 vezica peršuna
– čili, majoran, vlašac po ukusu
– so, biber
Priprema:
1. Kolenice kuvati dok se ne odvoje od kostiju.
2. Krompir skuvati, iseći na kockice i ostaviti sa strane. 3. Boraniju dopola prokuvati.
4. Sitno iseckati crni i beli luk, pa kratko propržiti na ulju. Dodati začine po ukusu, boraniju i šargarepu iseckanu na kockice, pa sve dinstati dok povrće ne omekša.
5. Posebno umutiti jaja sa pavlakom.
Finalni postupak:
1. Vatrostalnu činiju podmazati i rasporediti dinstano povrće.
2. Dodati skuvan krompir, preliti umućenim jajima te odgore poređati meso.
3. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko pola sata.
Recept Tine Nikolić iz Negotina.
Arhiva: Pošalji recept
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net