Sastojci :
– 1 glavica crnog luka
– 300 g mešanog mlevenog mesa
– 2 paprike (može i iz turšije)
– 1 manja ljuta papričica
– 250 g makarona
-500 ml kuvanog paradajza
– 1 l vode
– ulje (za prženje)
– soli i bibera po ukusu
Priprema :
1. Sitno iseckati crni luk, pa ga ispržiti u šerpi na malo ulja dok ne postane staklast.
2. Dodati papriku isečenu na kockice, promešati varjačom i nastaviti sa prženjem dok blago ne porumeni.
3. Zatim dodati mleveno meso, pa dinstati dok ne omekša. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
4. Ljutu papričicu iseći napola i dodati u šerpu.
5. Ubaciti makarone, te naliti kuvanim paradajzom i vodom.
Finalni postupak:
1. Sve prebaciti u odgovarajuću tepsiju ili vatrostalnu posudu, pa staviti u rernu zagrejanu na 200°C i ostaviti da se krčka dok se makarone ne skuvaju, a jelo ne zapeče (oko sat vremena).
2. Poslužiti dok je toplo uz salatu po želji.
Recept Dragana Pavlovića iz Niša
Arhiva: Pošalji recept