Priprema:
1. Papke oprati i obariti u malo posoljenoj i pouljenoj vodi, sve dok meso ne počne da se odvaja od kostiju (na umerenoj temperaturi oko 2,5 sata).
2. Za to vreme sitno iseckati crni luk, pa ga prodinstati na zagrejanom ulju dok ne postane staklast.
3. Zatim dodati sitno seckan beli luk, seckane suve šljive, papriku isečenu na kocke i paradajz isečen na kocke.
4. Lepo promešati, dodati vode da ogrezne i ostaviti da se krčka neko vreme dok paprika i šljive ne omekšaju.
5. Pred kraj dodati soli i bibera po ukusu, crvenu slatku papriku i po želji tucanu ljutu papriku. Promešati i staviti da se kuva još desetak minuta.
6. Za to vreme odvojiti meso sa papaka i iseckati ga na sitne komade, pa dodati u sos. Lepo promešati i još malo kuvati.
7. Pirinač posebno obariti u malo posoljenoj i pouljenoj vodi.
8. Gotove papke u saftu služiti uz obaren pirinač i sezonsku salatu.