Sastojci:
– 500g očišćenog pilećeg filea
– 3dcl Dijamantovog ulja
– 1/2 kašičice soli
– 1/2 kašičice belog luka u prahu
– 1 kašičica suvog začina
– 1 kašičica bibera
– 1 ljuta papričica
– 1 kašika belog vina
ISPROBAJTE… Mediteranski file
Priprema:
Očišćenu piletinu iseći na krupnije komade, posoliti, dodati začine i belo vino i krupno isečenu ljutu papričicu. Meso ostaviti da odstoji na hladnom oko 30 minuta. Naliti ulje u dublju tavu i sačekti da se dobro ugreje, a zatim dodati meso i pržiti 25minuta. Servirati toplo.
Prijatno!
Recept Danijele Veljković iz Svrljiga
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net