Sastojci:
2 bataka s karabatakom
2 zelene paprike
1 glavica crnog luka
1 manja glavica crvenog luka
1 komad celera
1 koren peršuna
1 koren paštrnaka
2 šargarepe
1 kašika mešavine suvog biljnog začina
3 čena belog luka
2 grančice celerovog lista
1 tikvica
1 vezica peršunovog lista
1 šoljica (za crnu kafu) pirinča
1-2 kašike čili sosa
1 l vode
ulje
5 dl konzerviranog paradajza
so, biber
Priprema:
1. Na krupnije iseći koren peršuna i paštrnaka, celer, neoljuštenu tikvicu, luk, grančice celera i papriku.
2. Šargarepu iseći na kose deblje krugove.
3. Pileće batake pržiti u šerpi na zagrejanom ulju dok ne porumene, pa dodati isečeno povrće.
4. Posuti mešavinom suvog biljnog začina, posoliti i pobiberiti po ukusu.
5. Dodati sitno iseckan beli luk i list peršuna, paradajz, čili sos i pirinač.
6. Naliti vodom, promešati i poklopiti.
7. Kuvati na umerenoj temperaturi 40-45 minuta.