Sastav:
700 g pilećeg mesa
(batak, karabatak)
1 šargarepa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 šoljice pirinča
100 ml ulja
5 šoljica vode
1 kašičica soli
2 kašičice mešavine začina
suve šljive/crne masline
Priprema:
1. Batake i karabatake propržiti na ugrejanom ulju, toliko da porumene sa svih strana. Izvaditi i ostaviti sa strane.
2. U istoj posudi prodinstati sitno seckani luk, pa kada omekša i promeni boju, dodati sitno seckani beli luk.
3. Dodati sitno seckanu šargarepu, malo tople vode i sačekati da provri, redovno mešajući.
Pileći medaljoni s bešamel sosom
4. Dodati pirinač i kuvati na umerenoj temperaturi, uz dodavanje tečnosti, da se fino ukrčka.
5. Pred kraj, u pirinač položiti meso i par suvih šljiva ili crnih maslina, pa staviti u ugrejanu rernu na 220ºC oko 20 minuta tj. dok ne porumeni.
6. Dekorisati peršunovim listom i poslužiti uz sezonsku salatu ili preliv po želji.