Start Glavna jela Pile i 40 razbojnika

Pile i 40 razbojnika

Pixabay

Sastojci:

1 pile
40 čenova belog luka (može i više, do 100 komada)
1,5 dl vermuta
4 dl pileće supe (bujona)
500 gr krompira
oko 100-150 ml ulja za prženje
+ ulje za prženje krompira
soli i bibera po ukusu

Priprema:

1. Čenove belog luka očistiti.
2. Pile iseći na komade, dobro ih usoliti i pobiberiti.
3. Ulje dobro zagrejati u dubljoj šerpi, a potom ispržiti komade piletine da lepo porumene sa svih strana (oko 10 minuta).
4. Piletinu prebaciti u vatrostalnu posudu i ostaviti je sa strane.
5. U masnoći u kojoj se pržila piletina ubaciti čenove belog luka. Kad porumene (nakon 5 minuta), dodati vermut, pržiti još 2-3 minuta neprekidno mešajući. Zatim naliti bujonom i ostaviti da provri.
6. Izvaditi nekoliko čenova prženog belog luka, rasporediti ih preko piletine, a ostatak u šerpi izmiksati štapnim mikserom. Uliti saft preko mesa.
7.Peć u dubokoj zagrejanoj rerni na 180ºC dok meso ne omekša.
8. Za to vreme krompir oljuštiti i iseći na kriške, dopola skuvati, a zatim ocediti. Krompir potom ispržiti na ulju. (Po želji krompir se može ispeći u rerni zajedno sa piletinom u saftu).

Recept Snežane Vujković Lamić iz Male Bosne
Recept Snežane Vujković
Lamić iz Male Bosne

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net