Start Glavna jela Meso Pile punjeno povrćem

Pile punjeno povrćem

Punjeno-Pile

Sastojci:

– 1 pile (1,5 kg)
– 1 veza mladog luka
– 2 šargarepe
– 2 paprike babure
– 400g bukovača
– 1 jaje
– 2 dl pileće supe
– 1/2 veze peršuna
– 0,5 dl ulja
– vegeta, biber, kari

ISPROBAJTE I… Punjeno pile sa krompirom

Priprema:

1. Pile raseći uzduž od vrata. Razdvojiti kožu od mesa, pri tom pazeći da se koža ne ošteti, te izvaditi belo meso sa kostima, a batake, krilca i kožu ostaviti u komadu.
2. Belo meso samleti u mašini za mlevenje, mladi luk iseći na kolutove, šargarepu i papriku na štapiće, bukovače na kocke, a peršun sitno iseckati.
3. Na malo ulja propržiti šargarepu kako bi omekšala a potom dodati papriku, bukovače i mladi luk, te dinstati uz povremeno dolivanje supe dok povrće ne omekša.
4. Omekšalo povrće sjediniti sa mlevenim belim mesom, jajetom i peršunom, pa dodati kari i ostale začine po ukusu.
5. Pripremljenim nadevom napuniti unutrašnjost pileta te kožu pričvrstiti kuhinjskim koncem. Punjeno pile položiti u podmazanu tepsiju, prekriti ga folijom i staviti u zagrejanu rernu da se peče. Pred kraj pečenja skinuti foliju, pile vratiti u rernu i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net