Sastojci:
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
1 kriška celera
70 g mladog graška
300 g pilećeg belog mesa
3 srednja krompira
150 ml mleka
1 kašika gustina
so, biber, ulje
Priprema:
1. Crni luk, šargarepu i celer očistiti i iseći na kockice. Piletinu takođe iseći na kockice.
2. Krompir oguliti i iseći na tanke listove. Obariti ga u slanoj vodi, a potom ocediti od suvišne tečnosti i ispasirati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu i celer, te sve zajedno kratko propržiti. Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće napola ne omekša. Potom ubaciti grašak i nastaviti dinstanje još 10 minuta.
4. Sipati 1.5 l vode, ubaciti pasirani krompir i kuvati dok ne proključa.
5. Za to vreme gustin razmutiti u malo mleka i sipati u čorbu, dodati začine po ukusu i kratko prokuvati.
Pripremu jela u slikama tzv. korak po korak možete pogledati na sledećoj strani.