Sastojci:
– 1,5 kg pilećih krilaca
– 50 g senfa
– 1 veza peršuna
– 80 g parmezana
– 300 g prezli
– 3 čena belog luka
– 1 kašičica slatke mlevene paprike
– 0,5 dl ulja
– so, biber
za prilog
– 3 mlade tikvice
– 2 klipa kukuruza šećerca
– 150 g šeri paradajza
– 2 paprike
– 150 g tankih roštiljskih kobasica
– 0,5 dl ulja
– so
Priprema
1. Beli luk i peršun sitno iseckati, a zatim sjediniti sa parmezanom, prezlom, mlevenom paprikom i začinima po ukusu.
2. Pileća krilca dobro oprati, posoliti i pobiberiti, pa ih premazati senfom i uvaljati u pripremljenu mešavinu.
3. Tepsiju nauljiti, te poređati pileća krilca i u zagrejanoj rerni peći 45 minuta na 200 stepeni C.
Prilog:
1. Pre upotrebe povrće dobro oprati. Neoljuštene tikvice i kukuruz iseći na deblje kolutove, a očišćene paprike na kocke. Roštiljske kobasice iseckati na manje komade.
2. Na ražnjiće naizmenično nizati roštiljske kobasice, kukuruz, paradajz, tikvice i papriku. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljeni materijal.
3. U teflonskom tiganju na malo ulja peći pripremljene ražnjiće dok ne porumene.
D.S.