Sastojci:
– 400 g pilećeg belog mesa
– 1 kisela jabuka
– 150 g kiselih krastavaca
– 100 g mariniranih šampinjona
– 3 veća krompira
– 1 zelena salata
– 1 dl soja sosa
– 100 g majoneza bez jaja
– 2 dl neutralne pavlake
– 50 g prženih badema
– 1 kašika senfa
– 0,5 dl ulja
– mešavina začina
Priprema:
1. Pileća prsa iseći na rezance, uvaljati u soja sos i propržiti na vrelom ulju.
2. Jabuku očistiti od ljuske i koštica, pa iseći na štapiće, kisele krastavce takoðe iseckati na štapiće, šampinjone na listove a zelenu salatu na rezance. Krompir obariti u ljusci a zatim ga oguliti i iseći na kockice.
3. Posebno umutiti neutralnu pavlaku, majonez i senf, te začiniti po ukusu.
4. U odgovarajućoj posudi pomešati pečenu piletinu, jabuke, krastavce, šampinjone i krompir pa preliti pripremljenim prelivom. Dodati badem isečen na listove i polako promešati varjačom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net