Sastojci:
400 g pilećeg belog mesa
200 g mariniranih šampinjona
200 g ananasa iz konzerve
1 manji celer
150 g majoneza
200 ml pavlake
1 kašika senfa
1 šargarepa
1 kisela jabuka
2 kašike seckanog lista celera
4 lista zelene salate
mešavina začina, kari
Priprema:
1. Pileće belo meso skuvati, ohladiti i iseći na kocke. Šampinjone iseckati na listove, ananas na kocke, oguljenu jabuku na štapiće, a celer i šargarepu očistiti i izrendati na krupno rende.
2. U odgovarajuæoj posudi umutiti pavlaku, majonez i senf, te dodati piletinu, ananas, šargarepu, jabuku, šampinjone i list celera. Potom dodati mešavinu začina i kari, pa lagano promešati.
3. Pripremljenu salatu ostaviti u frižideru da se ohladi, a zatim je servirati na listovima zelene salate i dekorisati po želji.