Priprema:
1. Za marinadu pomešati senf sa medom i belim vinom, te dodati ulje i začiniti po ukusu.
2. Marinadom premazati piletinu i ostaviti je da odstoji oko 45 minuta.
3. Nakon toga vatrostalnu posudu obložiti alu-folijom pa staviti marinirano meso. Posuti ga šljivama, suvim grožđem i seckanim krastavcem.
4. Zatvoriti foliju, pa peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
5. Pred kraj pečenja otvoriti foliju i ostaviti da meso porumeni.
Sos:
1. Crni luk iseckati na sitno i prodinstati ga na malo ulja, a zatim dodati šampinjone isečene na deblje listove.
2. Kad šampinjoni puste vodu dodati seckane kisele krastavce i kukuruz šećerac.
3. Sve zajedno dinstati dok voda ne ispari, a zatim dodati pavlaku za kuvanje pa ostaviti da se još malo krčka na tihoj vatri. Dodati soli i bibera po želji.
Finalni postupak:
1. Pečeno meso izvaditi iz folije i ubaciti ga u sos, pa ostaviti da odstoji 2-3 minuta na isključenoj ringli.