Start Glavna jela Meso Šarene rolnice

Šarene rolnice

Guliver/Thinkstock

Sastojci:

150 g klobuka šampinjona (šeširića)
120 g suvog vrata
1,5 dl belog vina
3 čena belog luka
2 dl supe od povrća
1 kašičica gustina
mešavina začina
40 g parmezana

Priprema:

1. Pileće belo meso iseći na šnicle, a potom ih istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Istanjene šnicle uzdužno iseći na trake širine 4 cm.
3. Na svaku traku staviti uzdužno presavijen list suvog vrata, zatim klobuk šampinjona pa urolovati i pričvrstiti čačkalicom.
4. Oblikovane rolnice propržiti na vrelom ulju da porumene, a potom ih zaliti belim vinom i dinstati na umerenoj temperaturi dok tečnost ne uvri. Zatim
ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti sitno seckani beli luk pa dodati mešavinu gustina i supe, začiniti po ukusu i kuvati dok se ne zgusne.
6. Pripremljenim umakom preliti pileće rolnice i posuti ih parmezanom.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net