Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
1 jaje
100 ml neutralne pavlake
100 g pileće džigerice
1 čen belog luka
150 g kačkavalja
1 kašika brašna
so, biber
ulje
Priprema:
1. Piletinu iseći na tanke šnicle, istanjiti tučkom za meso, posuti pasiranim belim lukom i začiniti po ukusu.
2. Pileću džigericu očistiti i ispasirati. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Istanjenu piletinu premazati pasiranom džigericom i začiniti, posuti s malo kačkavalja i urolati.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti, pa složiti pileće rolnice.
5. Posebno umutiti jaje, pavlaku, brašno i preostali rendani sir, pa preliti preko piletine. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata tj. dok fino ne porumeni.
6. Servirati toplo, uz salatu od svežeg povrća.