Start Vaši recepti Pileće rolnice s džigericom

    Pileće rolnice s džigericom

    Recept Monike Junge iz Subotice

    Pileće rolnice

    • 55 min
    • 4 osobe
    • Lako

    Sastojci:

    500 g pilećeg belog mesa
    1 jaje
    100 ml neutralne pavlake
    100 g pileće džigerice
    1 čen belog luka
    150 g kačkavalja
    1 kašika brašna
    so, biber
    ulje

    Priprema:

    1. Piletinu iseći na tanke šnicle, istanjiti tučkom za meso, posuti pasiranim belim lukom i začiniti po ukusu.
    2. Pileću džigericu očistiti i ispasirati. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
    3. Istanjenu piletinu premazati pasiranom džigericom i začiniti, posuti s malo kačkavalja i urolati.
    4. Vatrostalnu posudu nauljiti, pa složiti pileće rolnice.
    5. Posebno umutiti jaje, pavlaku, brašno i preostali rendani sir, pa preliti preko piletine. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata tj. dok fino ne porumeni.
    6. Servirati toplo, uz salatu od svežeg povrća.

    Ovde vas očekuje bogat izbor recepata za jela sa pilećim mesom.